Blaastechniek inzetten voor het dempen van je vijver of zwembad

Bij de aanleg van een vijver komen een aantal dingen kijken, het is namelijk meer dan alleen een gat in de grond met water. De omgeving dient te worden aangepast zodat er plaats gemaakt kan worden voor de vijver. Misschien staat er een boom in de weg, of heb je bestrating in je tuin waardoor het plaatsen van een vijver lastiger wordt. De vijver kan je zelf aanleggen als je hier verstand van hebt. Of je schakelt de hulp van een professional in. Als je de vijver zelf aanlegt zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. In dit artikel lees je daar meer over.

Waarom blaastechniek inzetten hiervoor?

Er zijn verschillende redenen om blaastechniek in te zetten voor het dempen van een zwembad of vijver. Ten eerste verloopt dit proces snel. Daardoor is deze klus binnen mum van tijd geklaard en kun je aan de slag met een andere klus in huis. Ten tweede is blaastechniek inzetten handig doordat de machines overal bij kunnen. Het maakt dus niet uit hoe moeilijk bereikbaar je vijver of zwembad is. Tot slot ontstaat er bij het dempen geen schade. Daardoor kom je nooit van een koude kermis thuis.

Voorbereiding

Je weet hoe je het beste begint met de aanleg van de vijver en nu begin je met het treffen van voorbereidingen. Meet als eerste de grondwaterstand op. Als je begint met het uitgraven van de vijver mag er geen water in de kuil komen. Controleer vervolgens of er geen elektriciteitskabels liggen op de plek waar je je vijver wilt hebben. Je maakt een tekening van je tuin en je zoekt een goede plaats voor je vijver. In je tuin zet je de gewenste plek af met piketpaaltjes. Tussen de paaltjes begin je met graven en kan je makkelijk je vijver in de gewenste vorm graven.

Hoeveel kost het?

Verder is het goed om te weten hoeveel het dempen van een vijver of zwembad kost. Helaas is hier echter geen vaste prijs voor. Elk vijver of zwembad heeft namelijk een andere hoeveelheid zand nodig. Daarbij fluctueert de prijs van zand ook regelmatig. Het is daarom slim om op plekken als Kooiker Zuigtechniek te informeren over wat de kosten op dat moment bedragen voor het dempen van jouw vijver of zwembad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RELATED POST

Wat is het verschil tussen een haagbeuk en beukenhaag?

Een bekend soort onder de haagplanten is een haagbeuk. Deze lijkt qua uiterlijk erg veel op een beukenhaag maar deze…

Tips om de tuin op te knappen

Banken, salontafels en vloerbekleding voor buiten vervangen in hoog tempo de klassieke eettafels in moderne tuinen. En er is een…