Wat is het verschil tussen een haagbeuk en beukenhaag?

Een bekend soort onder de haagplanten is een haagbeuk. Deze lijkt qua uiterlijk erg veel op een beukenhaag maar deze twee hebben wel degelijk verschillen. Niet alleen de namen lijken erg op elkaar, ook het uiterlijk. Maar er zijn wel degelijk verschillen tussen deze twee haagsoorten.

De haagbeuk en beukenhaag behoren allebei allereerstal bij een andere familie. De haagbeuk behoort tot de berken, de beukenhaag behoort tot de beukenfamilie. Daarbij is een ander heel opvallend kenmerk dat de haagbeuk in het najaar zijn bladeren verliest. De beukenhaag niet, bij deze plant verkleuren de bladeren wel bruin, maar behoudt deze wel de privacy in de tuin. Wel is het zo dat een haagbeuk sneller groeit, waardoor in het voorjaar eerder een dichtbegroeide haag ontstaat.

De verschillen qua verzorging

Een haagbeuk kun je plaatsen op een vochtige ondergrond of een kleigrond. Een beukenhaag wordt afgeraden om te plaatsen op een kleigrond, deze groeien het liefst op een zandgrond, die niet te nat of te droog is. Bij de beukenhaag is het belangrijk om aanplantgrond te gebruiken, waar mychorrhiza schimmel in verwerkt zit, dit stimuleert de groei.

Bij het snoeien van de haagbeuk is het belangrijk dat deze eerst de gewenste hoogte krijgt voordat je begint met snoeien. Bij een beukenhaag is het belangrijk om deze vanaf het eerste jaar te snoeien, dit zorgt ervoor dat de haag ook aan de onderkant mooi dichtgroeit.

Wil jij haagplanten aanschaffen voor meer privacy in jouw tuin? Bekijk dan het assortiment van Haagplanten Heijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RELATED POST

Tips om de tuin op te knappen

Banken, salontafels en vloerbekleding voor buiten vervangen in hoog tempo de klassieke eettafels in moderne tuinen. En er is een…

Blaastechniek inzetten voor het dempen van je vijver of zwembad

Bij de aanleg van een vijver komen een aantal dingen kijken, het is namelijk meer dan alleen een gat in…